MENU
Главная » 2016 » Июнь » 19 » Проблема заморных явлений в Азовском море
22:01
Проблема заморных явлений в Азовском море

Щорічно в літній час в Азовському морі спостерігається замор риби, переважно бичка. Замором риби різновид екологічного лиха, масова загибель риби від задухи в результаті кисневого голодування, викликаного недоліком абоповною відсутністю розчиненого у воді кисню. Збагачення води киснем зазвичай  здійснюється двома способами: захопленням і розчинення знавколишнього повітря (за допомогою вітру і дощів), а також завдяки життєдіяльності водоростей (фотосинтезу). 

Що ж стосується Азовського моря то замор бичка в ньому спостерігається щорічно. Його причинами спекотна погода, а також відсутність вітрів і опадів у вигляді дощів. Відсутність таких явищ призводить до нестачі кисню і масової загибелі риби, в результаті якої велика кількість бичка, переважно чорного кольору (виконав свою біологічну функцію) викидається на берег. Наслідками такого викиду екологічне лихо, що приводить до біологічних забруднень берегів і курортних зон зокрема, а також навколишніх територій. Але не дивіться на це, тривають проводиться заходи щодо попередження замору і предзаморних явищ шляхом проведення меліоративного лову великими і маломерними судами. У місті Бердянську активно почали працювати риболовецькі судна. Що ж стосується Приазовського району, то на сьогоднішній день, ситуація сприятливе, вміст розчинених кисню в воді становить близько 6 мг л. Небезпека буде очевидна коли рівень розчинених кисню впаде до позначки 2 мг л і нижче. Ситуація відстежується органами рибінспекції та науковими інстанціями. 

Однак, не варто дрімати і власникам прибережних баз відпочинку і пансіонатів, оскільки, можливий викид бичка в безвітряну погоду c жаркої температурою.

Державна інспекція Приазовського рибоохоронної дільниці

                                       

 

Категория: Новости | Просмотров: 773 | Добавил: gena-r | Теги: Азовское море, замор рыбы | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar